diumenge, 17 d’octubre del 2010

Josep Garganté surt en llibertat amb càrrecs

Josep Garganté, sindicalista de TMB detingut ahir dijous, ha sortit aquest divendres a un quart de dotze del matí en llibertat amb càrrecs de desordres públics i danys.

Des de les deu del matí, quan el detingut ha passat a disposició judicial, mig centenar de persones s'han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia en solidaritat amb Garganté, que ha estat rebut enmig d'aplaudiments i abraçades.

Els Mossos atribueixen a Garganté un delicte contra el patrimoni derivat dels aldarulls que hi va haver durant la vaga general i apunten que Garganté podria haver estat la persona que va deixar inutilitzada una càmera de TV3. Es dóna el cas que el sindicalista va ser detingut en acabat de la seva jornada laboral i quan es disposava a assistir a la reunió que l'Assemblea de Barcelona va dur a terme ahir a Sants per "continuar amb la lluita fins aturar la reforma laboral".

A l'espera que el procés judicial iniciï els seus tràmits, diverses organitzacions, com la CGT, la COS, la CUP o Endavant ja han fet arribar les seves mostres de solidaritat.


Per saber-ne més:

La COS se solidaritza amb Garganté i condemna la "ràtzia repressiva" del 29-S

Detenen el sindicalista Josep Garganté per una denúncia de TV3