dimecres, 10 de març del 2010

Unitat dels moviments socials contra el patriarcat

Avui, 8 de març del 2010, dia de la dona treballadora, unes 200 persones s’han manifestat pels carrers de Tarragona, convocades per la Coordinadora 8 de març, sota el lema "Dones! la crisi ens fa més precàries!". Aquesta plataforma està formada per diversos col·lectius feministes, de dones, organitzacions de l'Esquerra Independentista i sindicats de l'esquerra anticapitalista, del Camp.

La jornada reivindicativa del 8 de març, diada tradicionalment aprofitada per reivindicar el feminisme, ha estat la culminació de nombrosos actes a Reus, Torredembarra i Tarragona. Durant els mesos previs diversos col·lectius feministes, de dones, organitzacions de l'Esquerra Independentista i sindicats de l'esquerra anticapitalista del Camp han organitzat xerrades, tallers, vídeo-fòrums i exposicions, que s’han visibilitzat a la manifestació d’aquest vespre a Tarragona.

La manifestació arrencà de la plaça dels Despullats i acabà amb la lectura del manifest a la portal de Consistori tarragoní. Durant el recorregut, els 200 manifestants cridaren lemes com ara "sense les dones no hi ha revolució" o " fora els rosaris dels nostres ovaris" i es desplegà una pancarta a la plaça de la Font. A més, desprès de la manifestació una setantena de manifestants s’han acostat al proper Ateneu Popular l’Espina, on ha actuat la cantautora Cecília.

En els parlaments i en el manifest de la Diada s’ha remarcat la necessitat de les dones de continuar treballant i lluitant, on totes les organitzacions han de seguir demostrant que no és possible un funcionament diferent de la igualtat formal, més just pel conjunt de la classe treballadora, sinó es batalla contra l’opressió patriarcal.

Per primer cop a les nostres contrades la manifestació que ha recorregut els carrers de Tarragona era unitària. La mobilització ha estat convocada per AJ La Guspira, AJ Reus, AJ Tarragona, Ateneu Llibertari Alomà , Brigades Antifeixistes de Tarragona, Coordinadora Tarragona Patrimoni per la Pau, Casal Despertaferro, Cau de Llunes AFRT, CGT, Co.bas, CUP Tarragona, Dones en Acció, Endavant (OSAN), Esquerra Independentista del Camp, H20, IAC-USTEC, La Gainanada, Hora violeta, Maulets i SEPC.
http://www.pobleviu.cat