dilluns, 24 de maig del 2010

Sobre els desallotjaments a Korneyà (Lakandona, CSO Banka Rota i pisos)

Perill de desallotjaments a KNY(Lakandona i Pisos).
A partir del 15 de Maig poden desallotjar el CSO La Banka Rota.

Comunicat del CSO La Bankarota, contra el desallotjament
Ja farà quasi 21 anys que diferents persones de distints barris començaren a preocupar-se per la falta d’espais on poder realitzar activitats i donar sortida a les moltes inquietuds culturals i socials. Desprès de 21 anys d’okupació i Centres Socials Okupats a Cornellà es consolida una manera d’organitzar-se per part de la joventut cornellanenca, gràcies a la qual s’han pogut realitzar multitud de realitats i inquietuds que s’han pogut portar a terme de manera independent i autònoma, sense la tutela de cap administració. Des de llavors ha plogut molt, som moltes les persones que ens hem reunit, a través de col•lectius, centres socials o autònomament, que hem participat i participem dins del moviment social i okupa a la ciutat. El CSO La Banka Rota va estar 8 anys abandonat pel capital i va ser alliberat per a posar en pràctica valors com la solidaritat, el compartir, la multiculturalitat, l’autogestió i la presa de decisions de manera assembleària.

Part de la joventut cornellanenca necessitava espais per a seguir desenvolupant les activitats que abans es duien a terme en altres centres socials; activitats i projectes que els continus desallotjaments ens han anat tallant, però que les noves okupacions han permès reprendre’ls.

En el transcurs d’aquests 4 anys hem realitzat tota mena d’activitats, des de teatre, xerrades, projeccions, concerts, cibercafetes amb Internet gratuït, tallers de salut i la creació d’un projecte de cooperativa de consum agroecològic. També hem cedit l’espai a altres col•lectius de la ciutat i de fora, de mode que hem creat un lloc de trobada per a molta gent.

La Banka Rota és una espai del i per al poble,que està obert a qualsevol iniciativa, persona o col•lectiu. Des de l’assemblea creiem que l’okupació és necessària dins d’aquesta societat on el gran es menja al petit, i decidim passar a l’acció col•lectiva per denunciar un dels problemes, la especulació immobiliària.

El passat mes d’abril vàrem rebre una carta de jutjats que ens anunciava l’inici del procés civil. El Deutsche Bank torna a moure fitxa.

Ja des de l’okupació, el Deutsche Bank ha estat utilitzant mètodes mafiosos: des de la contractació de seguretat privada per protegir els pisos buits, fins a la utilització, en dues ocasions, de detectius privats per tal d’intentar aconseguir informació sobre el centre i les persones que el gestionaven.

Primer van desallotjar un dels pisos que hi havia okupats i ara ho volen fer amb el Centre Social. Per tal de defensar el centre, diferents persones s’han autoinculpat i el judici s’ha pogut ajornar.

Sabem que la seva justícia no ens donarà la raó, i sabem també, encara que ens vulguin enganyar, que la justícia no porta els ulls tapats i que la seva balança està sempre del costat dels rics i poderosos.

Volem que sàpiguen que l’okupació no s’aturarà amb desallotjaments, perquè mentre existeixi la desigualtat social i hi hagi cases buides hi haurà gent disposada a okupar-les i tornar-les a omplir de vida.

Octaveta per a difondre
Augmenten els acomiadaments en massa i l’índex d’atur es dispara. Tanmateix, els productes bàsics que compres segueixen augmentant de preu. Ja no pots pagar la teva quota mensual de l’hipoteca, i estan a punt de fer-te fora del teu pis. Contra aquesta situació… que et dóna el govern? RES. Que et dóna l’okupació? Sostre i dignitat. Nosaltres creiem en l’okupació com a mitjà per a viure sense ser estafats per les immobiliàries, i també com a manera de lluita. És per això que vam okupar el C.S.O La Banka Rota, que era un banc abandonat propietat del Deutsche Bank. La Banka Rota va ser alliberada de les mans del capital, on abans administraven pels seus únics beneficis els estalvis del poble. Ara és un espai on es practiquen valors com la solidaritat, el compartir, la cultura, l’autogestió i on es prenen decisions de manera assemblaria i col•lectiva. En el transcurs dels quatre anys que fa que vam okupar la Banka Rota hem dut a terme diferents tipus d’activitats: xerrades, projeccions, teatres, concerts, ciber-cafetes amb Internet gratuït, etc… La Banka Rota és un espai del i pel poble, i està obert a qualsevol iniciativa, persona o col•lectiu. Tanmateix, com tots els espais lúdics culturals sense cap ànim de lucre personal, són un escenari que cal escombrar i extingir, o, com a mínim, això intenten. La Banka Rota està depenent d’un procés judicial, i quan arribi el moment, el jutge dictarà la sentència del desallotjament, i així donarà pas a les seves forces de l’ordre per a fer-la efectiva. Els interessos mercantils i polítics ens fan front a les seves apostes diàries contra l’okupació, contra la forma d’autoritarisme no ens rendim, nosaltres seguirem okupant, nosaltres seguirem resistint.

No al desallotjament del CSO La Banka Rota!

Crònica del judici del 7 de gener al CSO La Banka Rota
El dimecres dia 7 va ser el dia de l'espectacle. Un espectacle al qual no havíem estat convidats, però que, per insistència, finalment vam poder formar part del guió. I és que, ¿què seria un espectacle sense tots els actors que hi participen? A les 11:30 ja hi érem tots, una part dels actors feien molta por, portaven cabells amb molta escuma, llargues corbates i, possiblement (com dirien els de la Gossa Sorda) “amb els nassos plens de farlopa”. A part, portaven dos apuntadors que més o menys feien la mateixa por que els actors, amb grans llibres sobre lleis, sí, sí, aquells llibres que estan fets perquè siguin entesos per un sector molt reduït de la societat, i no puguis passar sense la necessitat d'apuntadors.

L'obra va començar bastant puntual, als 10 minuts l'encarregada de cridar als actors, sota ordre de la directora de l'obra ens va fer passar. El problema és que l'obra no podia començar! D’una banda, no hi érem totes les actrius; en faltava una. La directora, però, va dir que no era imprescindible i la seva part del guió va ser totalment suprimida. De l’altra, es va dirigir a nosaltres, i ens va dir que si no havíem dipositat una suma de diners, res... uns 30.000 euros, no podíem actuar! Ja veieu, després diuen que el teatre està a l'abast de tothom... Però això no era tot, els nostres apuntadors es van queixar perquè no els havia arribat tota la informació per saber de què anava l'obra. La directora de l’obra, però, això tampoc ho va considerar prou important; estava convençuda que l'espectacle tiraria endavant de qualsevol manera i sense nosaltres. El desenllaç quedava vist per sentència. Ves per on!

Com actors principals, els okupants, no teníem cap tipus de confiança en aquesta obra –és a dir, el judici– però, ja que disposàvem de l'oportunitat de participar, volíem i volem denunciar els altres actors, els de cabells escumats –sí, sí, els directors del Deustche Bank, aquells que s'amaguen a l'ombra, que practiquen l'especulació, el robatori, pràctiques mafioses com la contractació de detectius privats, els que inverteixen en indústria armamentista...

I que no es creguin que aquesta denúncia durarà fins al desallotjament de la Banka Rota. Ens desallotgin o no, ens seguirem ajuntant per organitzar-nos, donant vida als espais buits que serveixen únicament perquè una gent s'enriqueixi a costa de la resta. Tant ens fa si ho fan de manera legal o il•legal.

Font: http://www.moviments.net/okupaskny/

http://reixa-sri.blogspot.com/