dimecres, 19 de maig del 2010

Nou judici a la okupació, aquest dijous a Sabadell, concentració solidària

El proper dijous 20 de maig a les 10 del matí seran jutjades quatre joves de la ciutat per denunciar l'especulació alliberant espais. Se les acusa d'un delicte d'usurpació. A 2/4 de 10 del matí hi haurà concentració de suport. Tot seguit podeu llegir el comunicat que ha fet el grup de suport:
4 JOVES DE LA CIUTAT A JUDICI PER ALLIBERAR UN ESPAI
L'any 2007 es va okupar i alliberar una de les tantes cases abandonades que en aquells moments, igual que ara, hi havia a la nostra ciutat. La vivenda en qüestió va rebre el nom de el Partenó. Tal i com els membres de l'Assemblea d'Okupes de Sabadell havien fet fins aquell moment, l'okupació es va fer pública amb l'objectiu de denunciar la situació d'injustícia en matèria de vivenda a Sabadell, als Països Catalans i a l'Estat espanyol.

La persecució i la repressió que aquestes iniciatives rebien era ja ben coneguda a la ciutat, sobretot arrel dels desallotjaments il·legals del CSA l'Euterpe o del CSA Calamarsa, que comptaven amb el vistiplau dels jutjats de Sabadell.

Mesos després de l'okupació d'El Partenó, els Mossos d'Esquadra, fent ús de la seva violència habitual, van fer fora els joves que l'habitaven. Aquests joves en cap moment van ser informats pels jutjats o per la policia de la possibilitat de ser desallotjats i per més sorna, el mateix dia del desallotjament, la policia no va mostrar cap ordre judicial que els permetés fer fora als joves que havien alliberat l'espai.
Dos anys després, i amb un panorama encara pitjore que al 2007, tant pel que fa a la situació de vivenda com pel que fa a l'economia en general, aquests 4 joves seran jutjats per un jutjat penal acusats del delicte d'usurpació d'una propietat privada.

Tornem a repetir el què ja hem dit en innumerables ocasions: La crisi econòmica que avui dia totes estem patint ve causada, sobretot, pels irresponsables especuladors, i les polítics corruptes que permetien l'hipotecació de les famílies per una pila d'anys mentre bancs, caixes, constructores i immobiliàries es lucraven amb el patiment d'una immensa majoria de la població. I això ja no és cap secret. Tant l'Assemblea d'Okupes de Sabadell com l'Assemblea per un Habitatge Digne denunciaren dia a dia la situació que la ciutat patia amb els milers de pisos i cases abandonades, amb milers de persones que no es podien permetre una vivenda en condicions dignes. Ara tothom és conscient de la greu situació que vivim i de quins són els culpables que cal assenyalar.

Ara, toca donar suport a aquelles persones que van defensar els espais alliberats coma eina de denúncia i de lluita, que es varen jugar la seva llibertat per combatre la situació d'injustícia que ara, resulta evident a ulls de totes.

Ara toca unir-nos per assenyalar i demanar responsabilitats a tots aquells culpables de la situació laboral, responsables de la misèria col·lectiva que regna al país.

Ara toca sortir al carrer, ara toca guanyar!
No ens faran creure! La lluita és l'únic camí!