dimarts, 28 de juny del 2011

Petició de 3 anys de presó a un Antifeixista per agredir un militant UNC

Petició de 3 anys de presó pel company antifeixista acusat d’agredir a un membre d’Unitat Nacional Catalana

El pressumpte delicte va tenir lloc durant la manifestació independentista de l’11 de setembre de 2008, durant el transcurs de la mani convocada per diversos col.lectius de l’esquerra independentista i el bloc llibertari al centre de Barcelona. A mig recorregut de la mani un grup de persones de l’esquerra independentista detecten un grup d’unes 10 persones amb vestimenta amb simbologia d’ultradreta i nacionalista-catalana amagats dins un bar i sortint a onejar amb actitud provocadora les seves banderes. A continuació les persones que es manifestaven comencen a increpar el grup de feixistes quan un d’ells ( M. P.) surt amb un pal amenaçant als manifestants. En aquest moment, i responent a l’amenaça comencen els aldarulls, es llencen cadires i el grup de feixistes comencen a llençar ampolles i després s’atrinxeren dins el bar.

El grup de feixistes són membres del grup d’ultradreta independentista Unitat Nacional Catalana. Grup xenòfob del qual se’n deriva el grup d’ideologia nacionalsocialista els 33. És justament a la página web d’Unitat Nacional Catalana on es publiquen uns dies després unes fotos dels aldarulls, assenyalant al company que posteriorment serà detingut sota una busca i captura per prestar declaració.

Primer van a declarar una setmana després dels fets dos dels feixistes que participen als aldarulls (L.B i R.G) sense que puguin identificar cap agressor.

Cinc dies després torna a comissaria L.B acompanyat de M. P i identifiquen al company com l’agressor, responsable d’haver llançat una ampolla a L.B fent-li una ferida profunda al front de 2,3cm amb lesió d’artèria segons l’informe pericial. Els Mossos d’Esquadra detenen al company antifeixista el 2 d’octubre sota el delicte de lesions. El 31 de març de 2009 se celebra el judici verbal per faltes i el mateix dia el jutge obre diligències perquè el procés passi a la via penal. Volem remarcar el fet que el company antifeixista que s’enfronta a tres anys de presó és una persona coneguda dins els moviments socials i per tant, per la policia dels Mossos d’Esquadra; fet que incideix directament en la segona identificació i reconeixement que efectúa el feixista L. B. a comissaria dels Mossos d’Esquadra.

El fet que la pàgina web d’Unitat Nacional Catalana publiqui les fotos apuntant directament al company antifeixista com a l’agressor (juntament amb d’altres persones que també apareixen a les fotos penjades) és l’altra peça que acaba de completar la declaració del feixista membre d’UNC per què el company sigui jutjat sota 2 prejudicis previs davant la justícia els propers mesos (encara no està marcada la data de judici).

La realitat del Sistema Penal parla per si mateixa, cada cop hi ha més presos quan no hi ha un increment dels delictes. En el cas del company antifeixista encausat per agredir a un feixista, s’està aplicant el Codi Penal de forma ajustada al delicte suposadament comès. Fet que evidencia un enduriment de les penes de presó. A no ser que la persona condemnada tingui un nivell adquisitiu suficient per comprar la seva llibertat, la presó segueix sent un mètode per tractar la pobresa. El feixista d’UNC està demanant 5.600 euros d’indemnització, fet que significaria un atenuant davant la justícia i probablement una rebaixa de la condemna que inclús podria evitar l’ingrés a presó. En aquest cas, el xantatge econòmic no inflaria les ahttp://www.blogger.com/img/blank.gifrques del sistema però si les dels feixistes.

Aquest és el panorama que NO representa una opció a portar a terme per part del company encausat. Per tant, ara mateix s’està pendent de conèixer una data de judici sense aportar cap tipus redempció econòmica o ideològica abans que sigui jutjat el muntatge ideat per UNC.

SOLIDARITAT ACTIVA AMB EL COMPANY ENCAUSAT PER UNITAT NACIONAL CATALANA!!
PERQUÈ ELS NAZIS APUNTEN I LA JUSTÍCIA CONDEMNA… CAP PAS ENRERE AMB EL FEIXISME!!

http://www.lahaine.org/index.php?p=54702