dilluns, 13 de setembre del 2010

En Gerard de Lleida afrontarà un judici menor per la detenció il•legal patida fa dos anys

En Gerard, membre de l’Assemblea de Joves de Lleida, va ser detingut per participar en un acte de protesta per la conversió de l’edifici històric del Roser en un Parador Nacional. Acusat inicialment d’atemptat a l’autoritat i, en conseqüència, afrontant una amenaça judicial d’entrar a la presó, ha vist com la pressió ha fet cedir la petició fiscal fins a només una acusació de desobediència.

El vídeo, molt visitat en els darrers mesos, on es mostra clarament que l’agressor era el Mosso d’Esquadra i no pas el militant independentista, ha servit de reforç perquè l’acusasió hagi fet marxa enrera.

Queda pendent doncs el judici contra en Gerard per desobediència el proper 19 d’octubre. I amb aquest canvi de procés judicial, dels que ens alegrem i del que felicitem al grup de suport, reiterem la denúncia pública pels nombrosos casos en els que ens manquen imatges i pressió popular per frenar abusos policials com el que en Gerard ha patit. Abusos policials com els que pateix ara mateix en Martí Humet o l’Eudald Calvo, militants independentistes en espera de judici per l’obsessió repressiva dels Mossos d’Esquadra.