dissabte, 30 de maig del 2009

La guàrdia urbana de Tarragona intervé material divulgatiu d’Iniciativa Internacionalista

El grup de suport de Tarragona a la candidatura Iniciativa Internacionalista, per a les pròximes eleccions europees del 7 de juny, ha denunciat que aquest divendres 29 de maig dos membres de la guàrdia urbana han requisat material divulgatiu de la candidatura Iniciativa Internacionalista que repartien simpatitzants, al mateix temps que els retenien. També els han pres 40 encenedors amb el lema “la repressió no atura la solidaritat” al•legant que podien ser utilitzat per portar a terme una activitat delictiva.

La tarda d’aquest divendres 29 de maig dos simpatitzants de Iniciativa Internacionalista repartien octavetes i divers material divulgatiu de la candidatura a les properes Eleccions Europees a la Rambla Nova de Tarragona. Allí, una parella de guàrdies urbans han procedit a exigir la identificació dels joves, així com a “informar-los” que estaven incorrent en una falta administrativa. Mentre els membres del grup de suport argumentaven que es tractava de material electoral, els han sotmès a un registre injustificat, desproporcionat, denigrant i sobretot il•legal, ja que no existia motiu algun per això en conformitat amb la legislació vigent. Abans de marxar, els han requisat material propagandístic que portaven damunt; octavetes i periòdics informatius i 40 encenedors amb el lema “la repressió no atura la solidaritat”. En diverses ocasions, els agents han proferit amenaces com; “us denunciarem i ho portarem a l’Audiència Nacional”.

Aquesta actuació política de de la Guàrdia Urbana la qualifiquen de “greu atemptat contra la llibertat d’expressió en ple període electoral, amb la vulneració de drets que aquest fet suposa”. Els membres del grup de suport relacionen aquest fet amb els ocorreguts les setmanes passades; l’intent d’il•legalització de la candidatura internacionalista, i han afegit que “l'actitud de l’Ajuntament, dels cossos policials, així com del Govern espanyol mostra la seva voluntat d'estendre l'estat d'excepció arreu de l'Estat espanyol, inclosos els Països Catalans, ja que diversos ciutadans i ciutadanes del nostre país també participen en aquesta llista electoral”.

El grup de suport de Tarragona a la candidatura Iniciativa Internacionalista simpatitzants insten al govern municipal a donar explicacions dels fets ocorreguts i ha actuar amb diligencia. Per la seva part, el grup de suport no descarta denunciar a la Guàrdia Urbana de Tarragona per amenaces, registre il•legal i expoli, a la vegada que declara la seva intenció de continuar posant els mitjans necessaris per informar als ciutadans perquè així puguin exercir el seu dret a participar lliurement a les pròximes eleccions europees del 7 de juny.

Periòdic La Bicicleta
www.periodiclabicicleta.org