dilluns, 2 de maig del 2011

En Jona, absolt!!

En Jona, militant de l’Esquerra Independentista, protagonista involuntari d’un dels darrers casos de repressió política més sonats dels darrers anys, en què l’Ajuntament de Barcelona emmascarava amb amenaces judicials la seva nefasta gestió urbanística, ha fet un gir, aquest cop, ben esperat: ha estat absolt!

En espera de saber la resposta de la fiscalia que encara pot recórrer la decisió del tribunal, comuniquem aquesta gran victòria tot felicitant a totes les que l’heu fet possible. Enhorabona!

Felicitats a totes, felicitats al Grup de Suport i felicitats al Jona!!

Reproduïm la nota emesa pel Grup de Suport:

ENS HAN ABSOLT EL JONA!!

Desprès de gairebé 5 anys explicant a tothom que volia escoltar-nos que en Jona era innocent, la jutgessa ens ha donat la raó!

Aquest és el millor escenari que podiem imaginar-nos i l’únic que admetia el sentit comú. I és que, de vegades –malauradament poques vegades- la raó s’imposa contra les mentides institucionals i els muntatges policials. Ara només ens queda esperar que la fiscalia, que no va voler retirar cap de les acusacions contra el nostre company, no recorri la sentència.

Ens han absolt el Jona, sí, i estem contentes, però no oblidem que aquests quatre anys i mig han estat per ell, per la seva família i per les seves companyes i amigues, com una petita condemna. Han estat molts els moments agres i ens han fet passar por, por de veure un jove de 26 anys innocent a la presó. Però el malson ha passat i us ho hem d’agrair a vosaltres, a tots i totes les que ens heu empés a continuar la campanya amb les vostres mostres de suport. A vosaltres, que heu fet pal·lès que amb la solidaritat, amb la tendresa i amb la força col·lectiva es pot aconseguir tot. Moltíssimes, moltíssimes gràcies a les entitats, associacions, organitzacions i persones a nivell individual que heu estat al nostre costat d’una manera o altra durant tot aquest temps. Gràcies perquè sense vosaltres no hauriem pogut.

Ara només ens queda exigir que l’Ajuntament, i especialment la principal responsable de tan injusta acusació, Assumpta Escarp es retracti públicament per aquest intent destraler de callar la veu de les joves que lluitem contra l’especulació. Volem que reconegui públicament que ha estat assetjant durant 56 mesos a una persona innocent. I volem que mai més no es torni a qüestionar el dret inalienable de les persones a la lliure circulació i manifestació.

Nosaltres, seguirem lluitant des dels barris de l’Eixample contra aquest model de ciutat, basat en l’especulació i els privilegis dels turistes, intentant fer del carrer l’espai dels veïns i veïnes.

Voldríem, també, enviar una forta abraçada al Toni, l'altre encausat, que també ha estat absolt, i a la Verena, una tercera encausada que va ser sentenciada injustament a 5 anys de presó. Exigim la seva immediata llibertat!

Un cop més, moltíssimes gràcies a totes per haver fet possible l’absolució d’en Jona.

Avui més que mai: si l’especulació és un fet, manifestar-se és un dret!

Grup de Suport al Jona

2 de maig de 2011


http://www.alertasolidaria.org