dijous, 20 d’octubre del 2011

Dos policies municipals que van ser la peça clau del cas 4F són condemnats per tortures greus

Amb el creuament dels números de placa que apareixen als expedients judicials del cas 4F i de la sentència condemnatòria per tortures greus a un ciutadà de Trinidad i Tobago hem pogut saber que els mateixos agents de la policia municipal de Barcelona són els protagonistes en ambdós casos.
En el cas 4F aquests dos policies, amb número de placa 24.751 i 24.738, van ser la peça clau testimonial que va portar a la presó a Rodrigo Lanza, Patricia Heras, i altres dos joves, així com la condemna sense ingrés a presó per a altres 6 persones. Aquell procés no comptava amb cap altra prova documental que no fós el testimoni d'aquests policies.
Ara, sis anys després, els mateixos agents han estat condemnats per tortures greus a un jove estudiant afincat a Barcelona. En el redactat de la sentència de la secció cinquena de l'Audiència Provincial de Barcelona a la que hem tingut accés es detalla que els agents a banda de protagonitzar gravíssims maltractes durant el trasllat i sobretot a l'interior de la comissaria de la Zona Franca, van falsificar documents, van inventar falses acusacions i van generar una falsa coartada per explicar les ferides del jove torturat.
Cal recordar que els processats pel cas 4F també havien denunciat tortures durant la detenció, però en aquell cas el tribunal va creure la versió dels policies i va arxivar les denúncies. Tots els documents i les proves del cas els trobareu amb detall a l'edició en paper del setmanari Directa.

http://www.setmanaridirecta.info