dimarts, 2 de novembre del 2010

11N Carlos: tres anys sense tu, tres anys amb tu (Barcelona)

Concentració 11 de Novembre a les 20'30H a Pl. Sant Jaume

Ja fa tres anys que Carlos Palomino (un jove antifeixista de 16 anys), va ser assassinat pel militar feixista Josué Estébanez de la Hija a l’estació de metro de Legazpi, quan es dirigia a una convocatòria en contra la manifestació convocada per Democracia Nacional a Usera.

Han passat tres anys i han succeït moltes coses: per una banda la justícia burgesa a condemnat al seu assassí a 26 anys de presó emprant l’agreujant de mòbil ideològic per primera volta en un assassí feixista. Nosaltres entenem que aquesta condemna només ha estat possible gracies a la pressió social que s’ha fet des de totes les parts de l’estat espanyol i no per la predisposició d’un sistema judicial que ens ataca sistemàticament.

D’altra banda, tots vam poder veure com els mitjans de comunicació van emprar les imatges de l’assassinat com a carnassa per aconseguir una mica més d’audiència, sense importa’ls-hi ferir als seus familiars i amics. Això només demostra que l’aparent preocupació d’aquests mitjans només era de cara a l’opinió pública.

També cal denunciar que a dia d’avui el govern continua permetent que els feixistes surten als carrers manifestant-se amb consignes xenòfobes, quedant patent una volta més l’estreta relació que hi ha entre la burgesia dirigent i el seus gossos feixistes

Des de Barcelona nosaltres continuem reiterant el nostre recolzament a la família de Carlos i continuem lluitant per a que aquest crim no es torni a repetir.

Per últim volem recordar que després de l’assassinat es van succeir nombroses manifestacions de rebuig al crim, i que en la que es va convocar el 17 de novembre a Barcelona van ser detingudes nombroses persones. El fet és que a 3 companys se’ls va obrir una causa judicial (dos dels encausats van ser detinguts al anar a la comissaria a informar-se de l’estat del seu company) acusats "d'un delicte d'atemptat i per un altre de desordres públics" (per muntar una suposada barricada amb contenidors d'escombraries i apedregar a la policia), demanant 3 anys i 10 mesos de presó. Cal dir, que tots els crims dels que els acusa són completament falsos, només fruit d’un muntatge policial per continuar criminalitzar el moviment. Volem donar tot el nostre suport als encausats i a les seves famílies.

CARLOS, NI OBLIT NI PERDÓ
EL MILLOR HOMENATGE, CONTINUAR LA LLUITA


Plataforma Antifeixista de Barcelona (PAB)