divendres, 11 de febrer de 2011

Después de 53 meses: el derecho a manifestarse a judicio


Després de quasi cinc anys de campanya de solidaritat, el cas Jona ja té data de judici. Serà el proper 1 de març, quan el jove del barri de la Sagrada Família acudeixi a la Ciutat de la Justícia, on se celebrarà l'anomenat "judici de la vergonya". En Jona s'enfronta a una petició de presó de 8 anys per haver-se manifestat contra l'especulació urbanística a Ciutat Vella.

Com a culminació dels quatre anys i mig de lluita, s'ha convocat una setmana de lluita a partir del 14 de febrer, un acte polític i manifestació el 26 de febrer i una concentració el dia del judici.

D'altra banda, el proper dissabte 12 de febrer tindrà lloc a Girona una xerrada informativa sobre el Cas Jona i el judici que afrontarà el proper 1 de març. La cita serà al Casal Independentista El Forn a partir de les 8 del vespre i s'emmarca dins dels actes de suport que es realitzaran durant el mes de febrer arreu dels Països Catalans. Aquesta no serà l'única xerrada informativa i acció de suport que es durà a terme, segons el grup de suport, que anirà actualitzant la llista.

El grup de suport titlla el procés d'"absurd" i acusa el fiscal de basar-se en unes proves que no existeixen. En Jona està acusat de tirar coets en una manifestació pel desallotjament del Forat de la Vergonya, de manera que se li imputen desordres públics, atemptat a l'autoritat i manifestació il•lícita. Els promotors de la campanya de solidaritat ho tenen clar: "Necessiten un cap de turc i pensen fer pagar a en Jona, membre del teixit associatiu de la Sagrada Família, les misèries electoralistes dels partits de l'Ajuntament de Barcelona". En aquest sentit, acusen el consistori barceloní de "ser còmplice del cas del Forat de la Vergonya" presentant-se com a víctima i acusació en el judici.

De la seva banda, remarquen el component polític del delicte de manifestació il•lícita, ja que "limita absolutament el dret a la lliure circulació i expressió". Alhora, assenyalen que els motius que van portar en Jona a assistir a aquella manifestació, el model de ciutat basat en l'especulació i la impunitat dels polítics corruptes, segueixen invariables. Així, asseguren que en aquests quatre anys i mig l'especulació ha continuat destruint els barris, fent fora els veïns i veïnes de tota la vida i desnonant milers de persones de les seves cases. "Mentre corruptes com els del Cas Palau fan la seva amb total impunitat, un jutge pot tancar el nostre company i amic fins a 8 anys a la presó per exercir el seu dret de manifestar-se", denuncien, alhora que reivindiquen l'absolució immediata d'en Jona, la retirada de l'Ajuntament de Barcelona de l'acusació particular i que el consistori rectifiqui públicament la seva postura i que no es torni a utilitzar l'acusació de manifestació il•lícita per retallar els drets de la ciutadania.

De cara a fer difusió del judici, hem preparat les següents convocatòries:

- 5 de febrer: Assemblea oberta pels col·lectius.
- Del 14 al 20 de Febrer: Setmana de lluita i difusió del cas.
- 26 de febrer: Acte polític a les 12 hores al Casal de Joves "La Fontana" i Manifestació a les 17 hores a l'Arc de Triomf de Barcelona.
- 1 de març: Concentració a les 12 hores a Ciutat de la Justícia.

Així doncs, podeu contribuir difonent aquest comunicat entre les entitats dels vostres municipis, a través del material nou que s'ha editat de cara al judici, adherint-vos al manifest de suport i participant de les mobilitzacions que es faran.

Només amb el vostre suport ferm aturarem aquest judici sense sentit!

8 anys de presó? Ni parlar-ne! Absolució Jona!

Más información y video en http://www.lahaine.org/index.php?p=51212

Cap comentari: