dissabte, 12 de febrer del 2011

Aleida Guevara, la filla del Che, ofereix diverses xerrades al Camp


Aleida Guevara, doctora cubana en pediatria que exerceix actualment a La Havana, i filla del comandant cubanoargentí Ernesto Che Guevara, oferirà aquesta setmana i la següent diverses xerrades i conferències sobre Cuba a diversos espais del Camp. Aleida gran coneixedora de la realitat cubana, parlarà dels grans desafiaments als que s’enfrontarà la petita illa de Cuba el 2011, dels grans canvis econòmics i socials que comportarà la “revolució dins la Revolució”, del model d'educació cubà, de societat, recursos, política, i com no podia ser d'altra manera, de sanitat. En els actes que es realitzaran a Cambrils i Tarragona també hi haurà un espai de debat que permetrà una comunicació fluida entre la ponent i tots els assistents.

a dues primeres de les conferències que oferirà Aleida Guevara seran dijous, 10 de febrer, a les 12 h amb el títol "Història de Cuba", organitzada per l' Antena del Coneixement de la URV de Cambrils. Aquesta xerrada tindrà lloc al IES Cambrils, a la plaça de l’Ajuntament número 7, de Cambrils. En la mateixa vila del Baix Camp, a les 19 hores, hi ha programada una conferència-col·loqui titulada 'En búsqueda de la verdad sobre esa islita llamada Cuba'. Aquest acte també està organitzat per l'Antena del Coneixement de la URV de Cambrils, i es realitzarà al Centre Cultural i Ocupacional, al carrer Sant Plàcid, 18-20, de Cambrils.

Els dies següents la doctora cubana es reunirà amb mitjans de comunicació i entitats solidàries amb Cuba, i oferirà xerrades a diversos llocs com Saragossa o Lleida. Però el proper 23 de febrer tornarà a les contrades del Camp, per oferir una conferència a l’Aula Magna de la URV, a l'Avinguda Catalunya 35, de Tarragona, a les 19h. L'acte titulat "Desafiaments actuals de Cuba" tindrà un caràcter públic i l'assistència serà gratuïta, està organitzat pel Casal Popular Sageta de Foc. L'eix central de la xerrada serà el pla estratègic de reformes econòmiques impulsat pel Govern de Raúl Castro, que portarà grans canvis econòmics i socials a Cuba, conegut com la “revolució dins la Revolució”.

http://www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1645