dissabte, 4 de desembre del 2010

X Aniversari de La Haine a Barcelona


X aniversari del Projecte de Contrainformació La Haine

Durant el mes d'octubre el projecte de La Haine ha fet el seu desè aniversari. El projecte va sorgir l'any 2000 amb la intenció de generar una eina que donés suport en el procés de construcció d'autonomia informativa dels moviments socials. En aquests déu anys el projecte s'ha anat adaptant a les circumstàncies i ha tractat d'estar present en les lluites de diferents punts de l'Estat, i de servir com a altaveu de diferents lluites que tenien lloc a tot el món.

En aquest procés, fa 4 anys es va crear de manera estable el nucli de La Haine - Barcelona, que ha seguit caminant fins al dia d'avui des del respecte per la autonomia informativa, l'horitzontalitat, l'autogestió i apostant per la participació de col • lectius i persones, sent nosaltres, no pseudoperiodistes, sinó partícips de les lluites, amb l'única pretensió de facilitar una eina d'informació. Però aquest treball també es mereix una celebració, així que hem decidit celebrar que ja portem uns anys a la Contrainformació. En una celebració que vol ser compartida amb vosaltres, els col•lectius de la ciutat de Barcelona amb les que hem treballat colze a colze durant aquests anys, amb les persones que formen part d'altres mitjans de comunicació alternatius de la ciutat, amb les persones que de tant en tant llegeixen la web, i amb qui sent el projecte almenys una mica seu.

Des La Haine - Barcelona considerem que construir canals de comunicació autònoms és fonamental perquè puguem seguir construint un moviment cada vegada més fort. La contrainformació en format web té coses positives i també negatives (com la possibilitat d'encoratjar l'activisme virtual, la sobresaturació d'informació, etc). A dia d'avui seguim creient en la tasca que intentem fer, i la balança cau del costat que ens porta a seguir amb el projecte. En realitat ens agradaria millorar i seguir aprenent, i per això us convidem a plantejar-nos qualsevol crítica o proposta de manera directa i propera.

Aprofitem l'ocasió per animar-vos a emprar la web. Podeu enviar-nos convocatòries, articles, cròniques, fotos, etc, al correu lahainebarcelona@gmail.com. La Haine la fem entre totes. Enviant informació, col • laborant com a col • lectiu, i incorporant-se al projecte. Actualment, el nucli de Barcelona, ens trobem obertes a noves incorporacions.

Així mateix us fem saber els nostres objectius amb vista al futur, perquè també volem valorar amb vosaltres si són viables, en la mesura que els col•lectius i les persones vulguin col•laborar. Es tracta de crear una web dins del projecte de La Haine, amb informació només de Països Catalans (veure secció EH). No obstant, encara queda força feina per fer per poder tirar-lo endavant.

Us convidem al festival de hip-hop que organitzem el proper dissabte 11 de desembre a la sala Rock & Trini (Via Favència 441, Trinitat Vella), en el qual actuaran els grups La K-bine, Vagos y Maleantes, Kronstadt, El Nota i Doble Zero. Els beneficis aniran destinats a l'autogestió del projecte i, en part, a la campanya de les detingudes el passat 29 de setembre.

Nucli de La Haine - Barcelona

http://www.lahaine.org/index.php?p=49636