dimecres, 13 d’octubre de 2010

6 solidàries amb Eudald Calvo reben multes de 900 euros

El dia que el militant independentista Eudald Calvo va ser detingut acusat d'associació il·lícita el passat 24 d'agost, va passar la nit al calabós. Aquell vespre desenes de persones van realitzar una concentració davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Mataró per denunciar la persecució de Calvo. Es van produir dures càrregues policials, fruit de les quals van resultar ferides una desena de persones, entre elles el seu pare i el seu germà -aquest últim acabà també detingut i posteriorment posat en llibertat.
Doncs bé, sis de les persones que aquell 24 d'agost es van concentrar per demanar l'alliberament de Calvo han rebut aquests dies multes de 900 euros cadascuna.

Segons ha pogut saber Llibertat.cat, les multes els han estat interposades per "molestar el descans dels veïns" i "insultar els agents de l'ordre".

Les persones que han rebut les multes són el pare i el germà de Calvo, dos militants de Maulets i dos militants llibertaris. Totes són del mateix tipus i han estat promogudes pels Mossos i expedides per l'Ajuntament de Mataró, a mans del tripartit (PSC, ERC i ICV).

Segons ha explicat Eudald Calvo a Llibertat.cat, els afectats tenen intenció de recórrer les multes, tot i que és "quasi impossible" guanyar perquè les multes són com les de trànsit. A més, ha avançat que faran una roda de premsa per denunciar aquest fet, ja que consideren que les multes han estat promogudes per l'Ajuntament de Mataró en represàlies pels fets del dia de la vaga general. Calvo ha dit que ho interpreten com una "venjança política" pel 29-S, dia en què els Mossos van detenir arbitràriament a 7 persones i en van imputar unes onze més per coaccions i desobediència a l'autoritat.

El cas és que una de les raons de les multes, l'excés de soroll i crits -provocats per la violència policial- que suposadament va molestar els veïns és falsa, ja que a la comissaria de Mataró on es va desenvolupar la concentració no hi ha veïns, tal com es desprèn d'aquest mapa.

Font: http://www.llibertat.cat/

http://reixa-sri.blogspot.com/

Cap comentari: