dijous, 27 de maig del 2010

Xerrada-debat sobre la nova ofensiva contra l'okupació (Barcelona)


Dissabte 29 de maig a les 19h a la Universitat Lliure La Rimaia (Gran Via 550, L1 Urgell)

Xerrada-debat sobre la nova ofensiva contra l'okupació amb Jaume Asens i Jesús Rodríguez.

La criminalització del moviment de les okupacions: del cine Princesa a La Rimaia.
Del delicte d'usurpació a l'última reforma del Codi Civil.

Una crida a pensar com fer-hi front col·lectivament.


La xerrada començarà amb una introducció sobre la penalització de l'okupació i les reformes de finals dels anys noranta.

Per altra banda, darrerament hem pogut veure com s'està produint un augment de desallotjaments il·legals i d'abusos policials:

- desallotjaments immediats sense ordre judicial en el moment de visibilitzar okupacions;
- desallotjaments sense previ avís en processos aparentment arxivats o aturats;
- ordres de desallotjament sense notificació de data;
- desallotjaments a mitja tarda o diumenge;
- desallotjaments amb detinguts, multats i fins i tot ferits (com en una okupació al Poble Sec, amb una persona amb el nas trencat i una persona inconscient d'un cop al cap)

A aquestes maniobres s'hi suma, per altra banda, una acceleració i ús abusiu dels processos judicials, especialment arran de l'última reforma del Codi Civil, que talla les possibilitats de recórrer o aturar els procediments, escurçant dràsticament "l'esperança de vida" de les cases.

L'acció combinada d'actuacions policials i judicials sembla que respon a una consigna política d'ofensiva contra les okupacions.

La present ofensiva contra els espais alliberats es produeix enmig d'una crisi que està servint per a esprémer encara més les classes populars. Més desallotjaments, més desnonaments, més acomiadaments, més redades, més presos, més i més precarització de les condicions de vida. El malestar social resultant és gestionat de manera punnitiva eixamplant la por per a mantenir les files en ordre.

Malgrat tota la política d'aïllament, hi ha moltes persones que trenquen el mur de la por que ens separa; malgrat la política de desertificació d'espais, la ciutat continua estant poblada per un arxipèlag de resistències a la dictadura mercantil, espais que demostren i estenen dia a dia altres maneres de fer. Els espais okupats són un dels puntals insubstituïbles d'aquest arxipèlag. I estem assistint a un intent cada cop més agressiu d'esborrar-los dels barris.

Això és una crida a pensar plegades com fer front a aquesta situació, com seguir defensant els espais alliberats. És també una invitació a trobar-nos, teixint i reteixint en el camí les aliances.

Esteu totes convidades a la xerrada. Difoneu la invitació a les vostres assemblees i col·lectius, a les vostres veïnes i companyes...