diumenge, 11 d’abril de 2010

17 anys després: Guillem Agulló, la lluita continua!

(Català)
17 anys després: Guillem Agulló, la lluita continua! [Països Catalans, 11/04/2010]

Avui fa 17 anys del fatídic 11 d’abril del 1993 on al poble de Montanejos era assassinat el jove antifeixista Guillem Agulló i Salvador a mans d’un grup de feixistes liderats per Pedro Cuevas.

Aquest fou un assassinat polític que comptà amb la complicitat de tots els poders fàctics de l’estat: el policial, el judicial, el polític i el periodístic, els quals volgueren vendre a la societat valenciana que aquest assassinat no tenia connotacions polítiques sinó que simplement es tractava “d’una baralla entre bandes rivals”. Com a conseqüència d’això, la justícia condemnaria sols a uns dels botxins de Guillem, absoldria a la resta d’acusats i permeté que Pedro Cuevas isquera de la presó quan no havia complert ni la meitat de la condemna.

17 anys després, Maulets, el jovent independentista i revolucionari, continuem demanant justícia per la memòria de Guillem. Continuem defensant que el jove de Burjassot fou assassinat per ser antifeixista, independentista i revolucionari. Continuem denunciant la impunitat feixista que veiem dia rere dia als nostres carrers. I continuem lluitant perquè els somnis d’igualtat i de llibertat que tenia el jove Guillem Agulló es convertisquen en realitat.

Molts han sigut els actes que s’han fet arreu de la geografia catalana per recordar l’assassinat del militant de Maulets Guillem Agulló: a Burjassot, a València, a Castelló, a Sallent o a Ciutat de Mallorca hi ha hagut actes de record per la seua memòria. I aquest any no serà diferent: el pròxim dissabte dia 17 d’abril tindrà lloc a Burjassot un acte per continuar dient que som moltes les que ni oblidem aquella data del 11 d’abril del 93 ni perdonem als botxins de Guillem ni tampoc a tots aquells que justificaren el seu assassinat. Per això, des de Maulets animem a totes les joves a participar als actes que tindran lloc el dia 17 d’abril a Burjassot convocats per l’associació cultural Ca Bassot i que consistiran en una concentració a les 19 hores a la Plaça de l’Ajuntament i un posterior concert a la Casa de la Cultura del poble amb les actuacions de Pep Gimeno, Voltor i Rapsodes.

Perquè la memòria de Guillem i de tots els assassinats pels feixistes es mantinga en el nostre record, tots i totes a Burjassot el dia 17 d’abril.

GUILLEM AGULLÓ, NI OBLIT NI PERDÓ

(Castellano)
Hoy hacen 17 años del fatídico 11 de abril de 1993 donde en el pueblo de Montanejos era asesinado el joven antifascista Guillem Agulló i Salvador a manos de un grupo de fascistas liderador por Pedro Cuevas.

Este fué un nuevo asesinato político que contó con la complicidad de todos los poderes políticos creados por el estado: el policial, el judicial, el político y el periodístico, los cuales quisieron vender a la sociedad valenciana que este asesinatio no tenia connotaciones políticas sinó que simplemente se trataba de "una pelea entre bandas rivales". Como consecuencia de eso, la justícia condenaría sólo a uno de los verdugos de Guillem, absoldría al resto de acusados y permitiría que Pedro Cuevas saliera de la prisión cuando aún no había cumplimentado ni la mitad de la condena.

17 años después, "Maulets, el jovent independentista i revolucionari", continuamos pidiendo justícia por la memoria de Guillem. Continuamos defendiendo que el joven de Burjassot fue asesinado por ser antifascista, independentista y revolucionario. Continuamos denunciando la impunidad fascista que vemos dia a dia en nuestras calles. Y continuamos luchando para que los sueños de igualdad y de libertad que tenia el joven Guillem Agulló se conviertan en realidad.

Muchos han sido los actos que se han hecho por toda la geografía catalana para recordar el asesinato del militante de Maulets Guillem Agulló: en Burjassot, en València, en Castelló, en Sallent o en Ciutat de Mallorca han habido actos de recuerdo por su memoria. Y este año no será diferente: el próximo sabado dia 17 de abril tendrá lugar en Burjassot un acto para continuar diciendo que somos muchxs lxs que ni oblidamos esa fecha del 11 de abril del 93 ni perdonamos a los verdugos de Guillem, ni tampoco a todos aquellos que justificaron su asesinato. Por eso, desde Maulets animamos a todxs lxs jóvenes a participar en los actos que tendrán lugar el dia 17 de abril en Burjassot convocador por la asociación cultural Ca Bassot y que consistirán en una concentración a las 19 horas en la Plaza del Ayuntamiento y un posterior concierto en la Casa de la Cultura del pueblo con las actuaciones de Pep Gimeno, Voltor y Rapsodes.

Porque la memoria de Guillem y de todos los asesinados por los fascistas se mantenga en nuestro recuerdo, todos y todas a Burjassot el dia 17 de abril.

¡GUILLEM AGULLÓ, NI OLVIDO NI PERDÓN!


Cap comentari: