dimarts, 3 de novembre del 2009

Fora la Llibreria Europa. Nazis ni aquí, ni enlloc! [Manifestació]

FORA LA LLIBRERIA EUROPA

NAZIS: NI AQUÍ, NI ENLLOC

Ja fa 34 anys de la suposada mort del feixisme institucional a l’estat espanyol, amb la mort del dictador Francisco Franco el 20 de novembre de 1975, i 31 anys de l’aprovació de la constitució “democràtica” espanyola. Però és ben cert que no s’han produït depuracions en els alts càrrecs militars, policials i judicials, que continuen controlant la mateixa gent que durant el règim franquista.

Dia a dia, veiem com el feixisme és ben present a les institucions de l’estat espanyol, quan reprimeix i criminalitza els moviments socials i la lluita antifeixista; o bé quan permet, legalitza i protegeix actes i/o partits nazi-feixistes, i una de les proves més contundents i properes a la ciutat de Barcelona és la Llibreria Europa.

La Llibreria Europa, situada al carrer Sèneca del barri de Gràcia, potser encara no és coneguda per tots i totes, així que intentarem fer un breu repàs del que va representar i representa aquest punt negre que encara sobreviu a la Barcelona "democràtica" i "socialista" del segle XXI.

Pedro Varela, el propietari de la llibreria, és un reconegut nacional-socialista, defensor de la figura de Hitler, i màxim promotor del negacionisme de l'holocaust nazi, a través de la divulgació, venda de llibres i organització de conferencies, per on han passat insignes escriptors revisionistes, feixistes i racistes, molts d'ells condemnats pels tribunals de justicia de diversos països, com és el cas del escriptor David Irving o l'exlider del Ku Klux Klan, David Duke.

La llibreria Europa, va servir fins l'any 1993 de seu de l'organització nazi CEDADE (Círculo Español De Amigos De Europa), de la qual Pedro Varela en va ser president fins la seva dissolució. Aquesta organització, obertament nacional-socialista, que va arribar a commemorar públicament el natalici de Hitler pels carrers de Madrid, va ser capdavantera en l'expansió dels ideals nazis arreu d'Europa i del món, amb total impunitat de les autoritats de l'estat espanyol.

Ja al 1990, el parlament europeu va reclamar atenció per les activitats de Varela i la seva organització, tractant-se aquesta d'una de les més importants d'Europa. CEDADE va centrar-se als últims anys a impulsar l'expansió de publicacions, conferencies i promoció d'autors negacionistes de l'holocaust. Així que hem d'entendre que la llibreria Europa, és clarament un legat d'aquesta organització, i una eina de difusió dels ideals feixistes i nazis.

Varela, ha sigut denunciat i encausat en diverses ocasions per les seves activitats.

Al 1996, el Mossos d'Esquadra van confiscar 21.900 llibres de la llibreria, dels qual en va sortir el processament d'aquest per "apologia del genocidi i incitació a la discriminació, al odi i la violència racial". Aquest mateix any, l'estat alemany també ha denunciat a Varela per vendre el "Mein Kampf" d'Adolf Hitler sense l'autorització del Land de Baviera, que és qui en posseeix els drets d'autor.

Un cop fet aquest petit repàs històric, que ens clarifica la trajectòria de la llibreria, així com la del seu propietari, volem manifestar que:

Estem farts/es de reclamar el tancament d'aquesta llibreria, ja que hi ha fets més que provats del servei de divulgació i expansió de les idees nazis que porta a terme. Són reiterats els actes que aquesta llibreria duu a terme constantment, convidant al llarg de l'any a infinitat de criminals a donar xerrades i fer proselitisme del genocidi.

Tot i les evidencies flagrants, les institucions polítiques i judicials del sistema, es neguen a emprendre cap tipus d'acció, ja no pel tancament definitiu de la llibreria, sinó que tan sols pretenen evitar l'aparició de coneguts "ponents", condemnats per la seva tasca de difusió nazi. En comptes d'actuar, protegeixen reiteradament la celebració d'aquests actes, enviant al mossos d'esquadra a defensar la seva celebració, reprimint als antifeixistes, si aquests s'acosten a l'indret per manifestar el seu rebuig.

Per tot això, fem una crida a tots/es els/les antifeixistes, així com a tots i totes les veïnes, entitats, associacions i col·lectius del barri de Gràcia, a sumar-se a aquesta manifestació de rebuig, per demanar el tancament definitiu d'una vegada per totes d'aquest cau de nazis, feixistes i racistes.

CONTRA EL FEIXISME, UN SOL FRONT

UNITAT I LLUITA!!!

Plataforma Antifeixista de Barcelona

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/384872/index.php