diumenge, 12 de setembre del 2010

7.000 manifestantes en Barcelona: Solidez de la Izquierda Independentista durante la Diada!

http://www.lahaine.org/index.php?p=13077 Castellano y Catalán

Aquesta demostració de solidesa i força coincidia amb la pugna pel vot independentista que van escenificar ahir les tres formacions que es presenten a les eleccions del 28 de novembre (ERC, Solidaritat Catalana i Reagrupament) i que també van ser a la manifestació de la tarda.

La marxa de l'Esquerra Independentista l'obria una pancarta amb les sigles de totes les organitzacions convocants (la CUP, Endavant, la CAJEI, Maulets i el SEPC) i el lema "Davant les retallades socials i nacionals: independència, socialisme, Països Catalans".

Els milers de persones que van manifestar-se amb l'Esquerra Independentista van recórrer, com és tradició, la ronda de Sant Pere fins a l'arc de Triomf i després van tombar cap al passeig del Born, on es va celebrar l'acte polític.

Xevi Safont i Joan Sebastià Colomer van parlar en representació de les organitzacions convocants al final de la manifestació.

Des de l'escenari on acabava la manifestació d'aquest moviment polític, Joan Sebastià Colomer i Xevi Safont (regidor de la CUP de Mataró), en nom de totes les organitzacions convocants, van emplaçar els qui escoltaven que l'esquerra independentista té molta feina aquest curs, i van traçar les prioritats: la mobilització al carrer per aturar les retallades socials i nacionals, que la classe treballadora catalana faci seu el discurs independentista i potenciar la CUP arreu dels Països Catalans.

La marca electoral de l'esquerra independentista, la CUP, va decidir en assemblea fa més d'un any no presentar-se a les eleccions autonòmiques d'aquesta tardor. El motiu és que prioritzen reforçar la base municipalista d'aquestes candidatures de cara a les eleccions municipals de la primavera del 2011 per tal de plantejar-se salts superiors més endavant amb una major solidesa i quan el projecte tingui un major abast nacional. Això signfica que, mentre les tres formacions independentistes que es presenten als comicis del novembre pugnaven ahir per atraure electors, l'esquerra independentista es va centrar en recordar als seus militants i simpatitzants que el seu projecte és construir el moviment des de la base, i va constatar que cada any aconsegueix aplegar més gent i bastir un projecte més sòlid arreu dels Països Catalans.

Els manifestants canten els Segadors en acabar la manifestació de l'Esquerra Independentista.

Des de la tarima, Xevi Safont va criticar les noves formacions independentista que en el seu programa tenen únicament la independència com a objectiu i que asseguren que l'emancipació succeirà en quatre dies: "No es pot fer un brindis al sol dient que l'any que ve tindrem la independència, ni tampoc es pot despullar el discurs independentista de contingut polític". A més, va lamentar que els líders d'aquestes formacions "es barallen des del seu ego per butaques al Parlament".

A més, Joan Sebastià Colomer va recordar que la propera cita mobilitzadora per aturar les retallades que està patint en tots els àmbits la població catalana és la vaga general convocada el 29 de setembre.