dimarts, 26 d’octubre del 2010

Noviembre antifascista 2010 (Málaga)


6. Noviembre. 2010. “Movimientos sociales y represión”
Con la participación de la plataforma de represaliados el 29 – S en Málaga y un compañero encausado en la ofensiva represiva de hace año y medio.
Lugar: La Casa Invisible.
Hora: 20:00


13. Noviembre. 2010. “Sindicalismo y lucha contra la crisis”
Con la participación de dos representantes sindicales.
Lugar: La Casa Invisible.
Hora: 20:00


13. Noviembre. 2010. “Fiesta: Ama la música odia el racismo”
Lugar: La Casa Invisible.
Hora: 23:00


19. Noviembre. 2010.“Memoria histórica en Málaga”
Video-Forum con la participación del Foro por la Memoria de Málaga.
Lugar: La Casa Invisible.
Hora: 20:00


20. Noviembre. 2010. “Manifestación antifascista”
Recupera tu memoria, conquista tus derechos.¡Lucha de Clases!
Lugar: Plza. de la Merced.
Hora: 20:00


Noviembre Antifascista 2010
Coordinadora Antifascista de Málaga.
http://www.antifascista.org

Sistema Sonoro Skartel . Redskins Reggae Dub

diumenge, 24 d’octubre del 2010

Isabel Aparicio, presa política del PCE(r), en greu situació mèdica

“Quan vaig entrar a la presó en juny de 2007, els meus problemes físics amb 53 anys d'edat es reduïen a:

-Artrosi als peus, que em produïa deformació
-Sinusitis greu crònica
-Haver patit una flebitis

La meva situació a 15 d'octubre de 2010 ha canviat substancialment:

-La artrosi deformativa avança, amb l´única solució en la cirurgia, encara que sense garanties que els meus peus quedin bé.

-La sinusitis s'ha agreujat i no em permet descansar ni dormir ni una sola nit, agreujada per atacs de tos insistents i seguits perquè ve acompanyada d'asfíxia. Tota l'atenció que he rebut (i porto així ja molts mesos) ha estat sèrum fisiològic i dues sortides al otorino. En la primera em va manar fer un scanner dels sins nasals. Els resultats d'aquest scanner (gener 2008) van caure en l'oblit per a la presó fins que jo a l'agost de 2008 vaig protestar. Llavors es van adonar de la seva negligència i els metges de la presó van tractar d'esmenar-la fent-me una sortida per procediment d'urgència. D'aquella segona sortida -i última- em van manar antibiòtics i un nebulitzador. Al revers de l'informe, el otorino va apuntar “Tornar en 3 mesos”, anotació que ningú del Servei mèdic de la presó va veure. Mesos després, i només de manera casual, jo vaig tenir coneixement d'aquesta anotació i li vaig demanar al metge que ho mirés. Allí estava l'anotació, clar, però en comptes d'assumir la nova negligència i manar-me immediatament al otorino, em va contestar com a única resposta “per què no vaig estar vostè pendent i ens va avisar?”. Doncs avisant-li i tot, tampoc s'ha fet la sortida, i han passat dos anys. L'asfíxia que nit a nit m'impedeix respirar i dormir ha rebut per part dels metges penitenciaris l'expedició d'una recepta de Ventolín. Ni una sol·licitud, com una placa pulmonar, que els haig de tenir “bons” després de més de 3 anys així. Així, ni l'estat pulmonar ni la causa de les meves asfíxies les sabré estant presa, pel que sembla.

-Pateixo artrosi bastant avançada en tota la columna vertebral, sense que se m'hagi facilitat per pal·liar-la un altre tractament que no siguin antiinflamatoris. Ni teràpia alternativa, ni taules de gimnàstica que facin més lent el seu avanç. I per descomptat, han fet oïdes sordes a una sortida al reumàtóleg.

-Artrosi de genolls, que em dificulta en extrem pujar i baixar desnivells, escales.... I encara d'insistir i insistir, després d'any i mig de dolor, ho “van descobrir”. Però ni em van fer radiografies de les mans, on també existeix artrosi, doncs se'm dormen constantment, no tinc força en elles i els dits se m'enrampen.

-Com a conseqüència de l'extirpació dels ovaris al juny de 2008, amb 54 anys, i de la consegüent absència d'hormones, ha aparegut la osteoporosi. Ja confirmada la de genolls. Ni tan sols em van donar un tractament preventiu per a aquest problema.

-Pateixo cataractes en l'ull dret en estat molt avançat, la qual cosa ja gairebé m'impedeix veure per ell. M'hauran d'operar. Ni idea de quan ho permetran. El que sí sé és que des de fa dos anys estic obligada a utilitzar unes ulleres que no es corresponen amb la meva graduació actual.

-I el més greu, les vèrtebres lumbars. La L4 es desplaça, la L5 té hèrnia de disc i la S1 pateix un estrenyiment del canal medul·lar que comprimeix les haces nervioses. Al carrer caminava tot el que calia sense problemes. Ara la meva mobilitat es redueix a 300 metres, distància a la qual els dolors “pugen molt de to”, les cames se'm queden sense força i els meus pulmons no aconsegueixen respirar l'aire suficient per evitar el mareig.
Per a aquest enorme problema, m'han donat en dues ocasions corrents analgèsiques i diversos antiinflamatoris, pastilles de Ibuprofeno i injeccions, per la qual cosa a més es pot estar danyant els ronyons -càlculs- i el pàncrees.
L'única solució, per la qual cosa tot sembla indicar, és la cirurgia. Aquí a Àvila no la realitzen, i fa un any que porto esperant que em demanin cita en la Unitat de neurocirurgia de Salamanca, i a dia d'avui i malgrat no poques pressions i insistències, encara no ho han fet. El temps que acabi en una cadira de rodes, com em va dir la doctora del Servei de Rehabilitació a l'Hospital d'Àvila, es va escurçant. I la pregunta sorgeix: ocorrerà això abans que em donin la cita -poden passar fins a dos anys-, en la famosa Unitat de Columna?.

Tots els dies em veig obligada a baixar amb pes a la sala, i això, en les meves condicions, no hauria de fer-ho, però no tinc una altra alternativa. La presó en aquests casos posa una presa social de suport, alguna cosa que no vaig a permetre mentre pugui. Per ser culpa de la dispersió, a la qual ens sotmeten a totes i tots els presos polítics. Tant jo, com la majoria de les camarades, estem soles, dispersades i escampades per diferents presons o per diferents mòduls, sense contacte possible. I aquí qualsevol suport desitjable i consentit és inviable.

Tampoc em donen baixes metgesses per poder estar en la cel·la descansant quan em trobo malament. Un metge penitenciari d'Àvila em va dir que “no estic a la meva casa, allí podria fer el que volgués i tombar-me quan ho necessités”. Però això és la presó, i cal esperar que hi hagi mèdic, que si està et vegi quan a ell li vingui bé i que decideixi donar-te la baixa mèdica . Però mentre tot això... estàs obligada a romandre a la sala del mòdul, sense massa solució.

L'article 36.1 del Reglament Penitenciari diu que els metges tenen potestat per demanar una ambulància per al desplaçament a l'hospital, deixant clar que a l'hora de la conducció prevaldran els criteris mèdics-sanitaris als policials. No obstant això, la realitat carcerària és molt diferent. El metge, “oblidant” la meva lesió de lumbars, no ha donat “ordre”, i les vàries conduccions han estat en un furgó no habilitat, el escaló del qual està situat a uns 45-50 cm. del sòl, altura que m'és impossible pujar, i molt menys amb les mans emmanillades.

Sí, la sanitat a les presons, sobretot per les i els presos polítics, forma part del pla d'extermini contra la dissidència política, en un Estat, l'espanyol, que es dedica a donar lliçons de “drets humans” i de “humanitarisme” a mig planeta."
Isabel Aparicio Sánchez
Presa política del PCE(r)
Presó de Brieva, Ávila
15 octubre 2010
Més informació:
http://amnistiapresos.blogspot.com/2010/05/presa-politica-del-pcer-enferma-muy.htm

http://reixa-sri.blogspot.com/

divendres, 22 d’octubre del 2010

SUSPÈS EL JUDICI CONTRA ELS 3 MILITANTS DEL PCPC I ELS CJC/JCPC

SUSPÈS EL JUDICI CONTRA ELS 3 MILITANTS DEL PCPC I ELS CJC/JCPC

El judici previst per avui a un jutjat de Barcelona contra els militants comunistes del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i els Joves Comunistes del Poble Català (CJC/JCPC), Juan José Serrano, Albert Camarasa i Xavier Auré; Ha sigut aplaçat fins el dia 14 de Febrer del proper 2011. Recordem que el fiscal els hi demana tres anys i deu mesos de reclusió per haver participat a una manifestació antifeixista convocada a Barcelona el 17 de Novembre de
2007, en protesta per l'assassinat a Madrid del jove antifeixista Carlos Palomino a mans d'un militar feixista.

Els Mossos d'Escuadra els acusen d'haver provocat avalots, que els nostres militants no van cometre, cosa que indica la falsedat de les proves acusatories i l'intent d'agressió a la militància comunista del PCPE-PCPC i els CJC-JCPC. El motiu al·legat, admès per la jutgessa, ha sigut la manca d'una proba testifical d'un dels menors detinguts el dia de la manifestació que hauria d'haver emès el Tribunal de Menors, ja que la seva causa quedà arxivada per aquest Tribunal al no apreciar cap motiu de sanció.

Tot i ser un dia normal de treball, la presència a la vista de familiars, amics i camarades ha comptat amb l'assistència d'unes setanta persones visiblement preocupades pel que consideren un acte de terrorisme d'estat contra els comunistes de Catalunya i de tota Espanya. La voluntat expressada pels i les participants és la de redoblar la campanya de solidaritat amb els encausats, campanya que es perllongarà fins el 14 de Febrer de 2011.

Barcelona, 21 d'Octubre de 2010

Corresponsal


PARTIT COMUNISTA DEL POBLE DE CATALUNYA

dimecres, 20 d’octubre del 2010

Absolución Comunistas enjuiciados


Tras el asesinato del joven antifascista madrileño Carlos Palomino, múltiples manifestaciones de repudio y exigencia de justicia se celebraron en otras tantas ciudades. También en Barcelona, donde tres militantes del PCPE-CJC fueron procesados con acusaciones basadas en una denuncia-montaje policial. El 21 de octubre será el juicio. El fiscal solicita tres años y medio de prisión. Por ello, en apoyo al siguiente escrito, pedimos tu FIRMA DE SOLIDARIDAD:

Nombre y apellidos o nombre de la organización:
DNI:
Domicilio:

Envíala a esta dirección pcpc.cn@telefonica.net

CONTRA LA CRIMINALIZACION DEL ANTIFASCISMO

Las personas y entidades abajo firmantes EXPONEMOS:

Que el próximo día 21 de octubre está prevista la celebración de un juicio contra tres militantes comunistas en un juzgado de la ciudad de Barcelona. Estas personas son Juanjo Serrano (miembro del Comité Central del PCPE), Xavier Auré (miembro de los CJC-JCPC) y Albert Camarasa (miembro de los CJC-JCPC).

La acusación solicita tres años y diez meses de prisión para cada uno de ellos. El fiscal sustenta su petición en los hechos ocurridos en Barcelona el 14 de noviembre de 2007, con motivo de la manifestación en protesta por el asesinato de un joven antifascista en Madrid el anterior día 11.

Esta acusación es un montaje policial –sustentado en pruebas amañadas y faltas de toda consistencia- para tratar de desmovilizar a la organización comunista en este país, y a otras organizaciones anticapitalistas que actúan dentro del movimiento antifascista.

Los hechos que dieron lugar a este montaje policial son los siguientes:

El 11 de noviembre de 2007 fue asesinado en el metro de Madrid el joven antifascista Carlos Palomino, a manos de un fascista de 23 años –soldado profesional del ejército español- que se dirigía a una concentración del partido fascista Democracia Nacional. Inmediatamente se suceden las concentraciones y movilizaciones de condena y repulsa por este asesinado fascista en distintas ciudades del Estado Español; también en Barcelona.

El estado de indignación de los/las manifestantes antifascistas es proporcional a la brutalidad del asesinato y a la tergiversación informativa que los medios de comunicación del sistema realizan al presentar el hecho con el consabido e interesado discurso de “enfrentamiento entre grupos de jóvenes antisistema”.

El 14 de noviembre, en Barcelona, diversos colectivos y organizaciones antifascistas convocan una manifestación, donde desde el primer momento queda claro que la policía -Mossos d’Esquadra (dirigida por el Conseller Saura, de ICV-EUiA)- tiene orden de no dejarla discurrir de forma pacífica. El operativo montado no guarda ningún tipo de proporcionalidad con la protesta: toma policial del centro de Barcelona con los antidisturbios preparados para cargar, intimidaciones en el metro a los asistentes, ambulancias preparadas, como si de un escenario bélico se tratara, amago de carga cuando la cabeza de la manifestación se pone en marcha, etc.

Durante la manifestación, se suceden diversos intentos -por parte del operativo policial- para cortar la misma en diversos puntos, lo que hace aumentar el nerviosismo y la indignación por parte de los manifestantes. Esta situación se va agravando durante la marcha, y, cuando ésta no lleva ni 400 metros de recorrido, se produce una brutal carga policial que crea -en el mismo centro de Barcelona- una situación de conmoción social imposible de justificar, al extenderse la represión a la zona comercial del Passeig de Gracia y acabar afectando a los transeúntes.

Como resultado de la carga policial se producen diversas agresiones, en las que varios manifestantes tienen que ser evacuados en ambulancia. También se producen cinco detenciones, entre ellas la de dos miembros de los CJC-JCPC, que son conducidos a la comisaría central de los Mossos d’Esquadra de Barcelona; y, dado que uno de los detenidos era menor de edad en ese momento, la policía no tuvo más remedio que comunicar a la familia su detención -de lo contrario, habrían estado por lo menos 48 horas sin comunicación exterior.

Inmediatamente, dirigentes del PCPC-PCPE y de los CJC-JCPC, acompañados de una abogada, se personaron en la comisaría junto a los padres de los detenidos. En ese momento, éstos son requeridos para que se identifiquen y, después de una larga espera en la comisaría, un policía llama a un miembro del PCPC-PCPE y a dos miembros de la CJC-JCPC para informarles que han sido reconocidos por su intervención en la manifestación y que han sido denunciados por la policía. Todo un montaje policial -ya que, incluso, se da el caso de que el militante del PCPC-PCPE no había podido participar en la manifestación por dificultades en su trabajo– dirigido a criminalizar la lucha antifascista y la militancia comunista.

En los días sucesivos el fiscal concretó la denuncia:

Se abre una causa contra tres miembros del PCPC-PCPE y de la CJC-JCPC (uno de los detenidos y dos de los inculpados en la comisaría), a los que se les acusa “de un delito de atentado y por un delito de desórdenes públicos” (por montar una supuesta barricada con contenedores de basura y apedrear a la policía), solicitando “3 años y 10 meses de cárcel y la inhabilitación especial para el ejercicio del derecho de sufragio pasivo”. El expediente de los menores queda archivado, puesto que el tribunal de menores no ve indicios de delito. Para sostener esta denuncia, la fiscalía solo presenta una prueba: el testimonio de los policías, no habiendo ninguna otra prueba de que ocurrieran los hechos mencionados.

Por todo lo expuesto, EXIGIMOS:

a) El sobreseimiento de la causa y consiguiente retirada de todos los cargos contra estos tres militantes.
b) La declaración de nulidad de todas las actuaciones y la realización de una investigación para depurar todas las responsabilidades derivadas de esta manipulada actuación policial.
c) Que se dé traslado de este escrito al Ministerio de Justicia y a la Consejería de Interior de la Generalitat de Catalunya.


Jornadas Antifascistas '10: Madrid Anticapitalista, Antifascista, Antirracista



Sábado 23 de octubre de 2010 a las 20:00h (puntualidad)
Concierto "Ama la música, odia el fascismo"
Potato + Vendetta (ex Skalariak)
CSO La Traba. C/ Batalla de Belchite, 17. Metro Legazpi
Entrada anticipada en Potencial Hardcore y Up Beat: 6 €. Entrada en taquilla: 8 €
Convoca: Coordinadora Antifascista de Madrid

Viernes 29 de octubre de 2010 a las 19:30h
ANTIRRACISMO. Charla-coloquio "Ley de Extranjería"
Con la participación de SOS Racismo y Federación Panafricanista
CS La Embajada. C/ Embajadores, 29. Metro Lavapiés

Sábado 30 de octubre de 2010 a las 19:30h
ANTIIMPERIALISMO. Charla-coloquio "Resistencias antiimperialistas en África-Oriente Medio"
Con la participación de militantes de Palestina, Marruecos y Kurdistán
+ Fiesta Antiimperialista
CS Cienfuegos. C/ Sarriá, 14 (local posterior). Metro Peñagrande

Jueves 4 de noviembre de 2010 a las 19:30h
ANTIFASCISMO. Charla-coloquio "Los orígenes del fascismo"
CS La Embajada. C/ Embajadores, 29. Metro Lavapiés

Viernes 5 de noviembre de 2010 a las 19:30h
ANTIFASCISMO. Video-forum "OTAN, Red Gladio y grupos parapoliciales fascistas"
Proyección de una parte del documental "Timewatch: Operation Gladio" de la BBC con la participación de Alfredo Grimaldos
Ateneo Republicano de Vallekas. C/ Arroyo del Olivar, 79. Metro Buenos Aires

Sábado 6 de noviembre de 2010 a las 20:00h
ANTIFASCISMO. Video-forum "La música RAC como forma de propaganda fascista"
Con la participación de Cable Street Beat Euskal Herria
+ Fiesta Antifascista
C/ Dolores Folgueras, 6. Metro Portazgo

Jueves 11 de noviembre de 2010 a las 20:00h
Concentración: 3 años sin ti, 3 años contigo. Ni olvido ni perdón
Convoca: Amig@s y compañer@s de Carlos
Pza. Beata María Ana de Jesús. Metro Legazpi

Viernes 12 de noviembre de 2010 a las 19:30h
ANTICAPITALISMO. Charla-coloquio "Experiencias y luchas sindicales en Madrid. Huelga General y continuidad"
Con la participación de la Plataforma Hay que pararles los pies
CSO La Traba. C/ Batalla de Belchite, 17. Metro Legazpi

Sábado 13 de noviembre de 2010 a las 19:30h
ANTICAPITALISMO. Charla-coloquio "Experiencias y luchas sindicales en Euskal Herria, Andalucía y Catalunya"
Con la participación de LAB, SAT y CGT-Comité de Convenio de Autobuses de Barcelona (TMB)
+ Fiesta Anticapitalista
CSO La Traba. C/ Batalla de Belchite, 17. Metro Legazpi

Jueves 18 de noviembre de 2010 a las 19:30h
MEMORIA HISTÓRICA. Charla-coloquio "Verdad, Justicia y Reparación para las víctimas del franquismo"
Con la participación de Archivo, Guerra y Exilio, Asociación de Familiares y Amigos de Represaliados de la II República por el franquismo y Federación Estatal de Foros por la Memoria
Apoya Ateneo Republicano de Carabanchel
Casa del Barrio de Carabanchel. Avda. Carabanchel Alto, 64. Metro Carabanchel Alto. Bus 35 y 47

Viernes 19 de noviembre de 2010 a las 19:30h
ORGANIZACIÓN INTERNACIONAL. Charla-coloquio "Resistencia Antifascista Internacional"
Con la participación de Antifaschistische Linke Berlin
C/ Dolores Folgueras, 6. Metro Portazgo

Sábado 20 de noviembre de 2010 a las 12:00h
Concentración: El Valle Memorial Antifascista. ¡Fuera las tumbas de los genocidas y desmantelamiento de la Cruz! VERDAD JUSTICIA Y REPARACIÓN PARA LAS VÍCTIMAS DEL FRANQUISMO
Convoca: Foro por la Memoria de la Comunidad de Madrid y Foro Social de la Sierra del Guadarrama
Apoya: Coordinadora Antifascista de Madrid
Puerta del Recinto del Valle de los Caídos

Sábado 20 de noviembre de 2010 a las 18:00h
Manifestación antifascista 20N: Recupera tu memoria, conquista tus derechos. ¡Lucha de clases!
Cibeles - Sol

Sábado 20 de noviembre de 2010 a las 20:00h
Concierto "Madrid zona antifascista"
KOP (presentando nuevo CD 'Acció Directa') + RPG-7
CSO La Traba. C/ Batalla de Belchite, 17. Metro Legazpi
Entrada anticipada en Potencial Hardcore: 6 €. Entrada en taquilla: 8 €

COORDINADORA ANTIFASCISTA DE MADRID

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Xornada RASH Asturies 23/10/2010


[Asturianu]

RASH Asturies vos convida a asistir a una pequeña xornada pa cellebrar el so II aniversariu ya presentación de la tercera publicación del so fanzine "Espíritu'l 34". Proyeturase'l documental "Los olvidados, mapuches: historia de una resistencia" a les 18:00. Dempués a les 20:00 farase una espicha con bébora a precios populares ya xinta asgaya. Salú!

El enllaz col cartelu la folixa:

http://rashasturies.blogspot.com/

[Castellano]

RASH Asturies os invita a asistir a una pequeña jornada para celebrar su II aniversario y presentación de la tercera publicación de su fanzine "Espíritu'l 34". Se proyectará el documental "Los olvidados, mapuches: historia de una resistencia" a las 18:00. Después a las 20:00 se hará una espicha con bebida a precios populares y mucha comida. Salud!

El enlace con el cartel de la fiesta:

http://rashasturies.blogspot.com/

Manifestación por la okupación (Zaragoza)

dilluns, 18 d’octubre del 2010

La Policía desaloja por la fuerza La Vieja Escuela




El sueño de un casa okupada más en Zaragoza y, por supuesto, la acogida en nuestra ciudad del Hackmeeting continúan.

A tres días de acoger el Hackmeeting del Estado español, la Vieja Escuela, el único centro social okupado de Zaragoza, ha sido desalojado por la Policía Nacional poco antes del amanecer. Alrededor de las 5 de la mañana, con la nocturnidad habitual en los desalojos policiales, unos 40 policías se han presentado en el antiguo colegio Lestonnac del barrio de Torrero para acabar la faena que el pasado 14 de septiembre dejaron pendiente por falta de una orden judicial.

Tras forzar puertas y ventanas para acceder al interior del edificio, la policía ha expulsado a cuatro personas que permanecían dentro. No se han producido detenciones aunque sí identificaciones bajo amenaza de sanción y sobre las 8.00 una protesta urgente de apoyo en el exterior del edificio de medio centenar de personas ha sido atacada por la Policía con porrazos y disparos de pelotas de goma. Después la Policía ha reocupado la escuela, precintando todos sus accesos y alrededor de las 10.00 se ha dado por concluido el desalojo. Mientras, en la calle se han concentrado vecinos y vecinas del barrio, así como miembros de asociaciones vecinales y colectivos sociales de la ciudad alertados del desalojo para apoyar a La Vieja Escuela y a la okupación.

El Cuerpo Nacional de Policía declara haber realizado el servicio por orden judicial a petición de la propietaria del edificio, la Compañía de María, que ha defendido su negocio de venta del inmueble, haciendo oídos sordos a la actividad social y no lucrativa que desde hace aproximadamente medio año se podía disfrutar en este espacio de encuentro ciudadano.

Por su parte, la organización del Hackmeeting en Zaragoza, a pesar de la represión policial se afana en los preparativos de su undécima edición y, particularmente, en la nueva ubicación local del evento.

A través de un comunicado hecho público de forma inmediata la asamblea del Hackmeeting manifiesta ante el desalojo del CSO La Vieja Escuela que “este desalojo se enmarca en una creciente criminalización de quienes luchan cotidianamente contra la especulación inmobiliaria y la imposición de modelos culturales, políticos y tecnológicos privativos”. Y añade: “financiar con dinero público los intereses de corporaciones privadas, especular con el espacio urbano y social. Este es el modelo cultural que promueve el ayuntamiento de la ciudad pero no es un fenómeno exclusivo de Zaragoza.”

Bajo el nombre de Goza!Hack, hackers y activistas se darán cita desde el jueves 21 al domingo 24 de octubre en Zaragoza. Este encuentro anual tratará temas como la privacidad en la red, las restricciones civiles de la polémica Ley Sinde o las últimas propuestas de software para activistas. Charlas, mesas redondas y talleres adaptados a todos los niveles para experimentar con electrónica, o asambleas donde organizarse frente a las propuestas de la ministra de Cultura contra los internautas ocupan la mayor parte del programa.

http://www.lahaine.org/index.php?p=48749

diumenge, 17 d’octubre del 2010

Josep Garganté surt en llibertat amb càrrecs

Josep Garganté, sindicalista de TMB detingut ahir dijous, ha sortit aquest divendres a un quart de dotze del matí en llibertat amb càrrecs de desordres públics i danys.

Des de les deu del matí, quan el detingut ha passat a disposició judicial, mig centenar de persones s'han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia en solidaritat amb Garganté, que ha estat rebut enmig d'aplaudiments i abraçades.

Els Mossos atribueixen a Garganté un delicte contra el patrimoni derivat dels aldarulls que hi va haver durant la vaga general i apunten que Garganté podria haver estat la persona que va deixar inutilitzada una càmera de TV3. Es dóna el cas que el sindicalista va ser detingut en acabat de la seva jornada laboral i quan es disposava a assistir a la reunió que l'Assemblea de Barcelona va dur a terme ahir a Sants per "continuar amb la lluita fins aturar la reforma laboral".

A l'espera que el procés judicial iniciï els seus tràmits, diverses organitzacions, com la CGT, la COS, la CUP o Endavant ja han fet arribar les seves mostres de solidaritat.


Per saber-ne més:

La COS se solidaritza amb Garganté i condemna la "ràtzia repressiva" del 29-S

Detenen el sindicalista Josep Garganté per una denúncia de TV3

dimecres, 13 d’octubre del 2010

6 solidàries amb Eudald Calvo reben multes de 900 euros

El dia que el militant independentista Eudald Calvo va ser detingut acusat d'associació il·lícita el passat 24 d'agost, va passar la nit al calabós. Aquell vespre desenes de persones van realitzar una concentració davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Mataró per denunciar la persecució de Calvo. Es van produir dures càrregues policials, fruit de les quals van resultar ferides una desena de persones, entre elles el seu pare i el seu germà -aquest últim acabà també detingut i posteriorment posat en llibertat.
Doncs bé, sis de les persones que aquell 24 d'agost es van concentrar per demanar l'alliberament de Calvo han rebut aquests dies multes de 900 euros cadascuna.

Segons ha pogut saber Llibertat.cat, les multes els han estat interposades per "molestar el descans dels veïns" i "insultar els agents de l'ordre".

Les persones que han rebut les multes són el pare i el germà de Calvo, dos militants de Maulets i dos militants llibertaris. Totes són del mateix tipus i han estat promogudes pels Mossos i expedides per l'Ajuntament de Mataró, a mans del tripartit (PSC, ERC i ICV).

Segons ha explicat Eudald Calvo a Llibertat.cat, els afectats tenen intenció de recórrer les multes, tot i que és "quasi impossible" guanyar perquè les multes són com les de trànsit. A més, ha avançat que faran una roda de premsa per denunciar aquest fet, ja que consideren que les multes han estat promogudes per l'Ajuntament de Mataró en represàlies pels fets del dia de la vaga general. Calvo ha dit que ho interpreten com una "venjança política" pel 29-S, dia en què els Mossos van detenir arbitràriament a 7 persones i en van imputar unes onze més per coaccions i desobediència a l'autoritat.

El cas és que una de les raons de les multes, l'excés de soroll i crits -provocats per la violència policial- que suposadament va molestar els veïns és falsa, ja que a la comissaria de Mataró on es va desenvolupar la concentració no hi ha veïns, tal com es desprèn d'aquest mapa.

Font: http://www.llibertat.cat/

http://reixa-sri.blogspot.com/

dimarts, 12 d’octubre del 2010

¡Todos/as somos kaosenlared! No a la criminalización de la libertad de expresión y opinión

Ante la constante criminalización de los medios de comunicación y movimientos sociales alternativos y después de la petición del Ajuntament de Barcelona de solicitar a la fiscalía que valore la posibilidad de abrir diligencias contra Kaosenlared.net y otros medios alternativos, a objeto de investigar una presunta apología de la violencia cometida por dichas webs, los/as abajo firmantes queremos expresar lo siguiente:

1- Kaosenlared.net ha mantenido siempre una actitud rigurosa y sin incitar a ninguna violencia en el tratamiento de la información, lo que lo ha convertido en medio de transmisión fundamental para difundir las informaciones publicadas por los diferentes autores y autoras a través del sistema de Libre Publicación, así como por los integrantes de su equipo de colaboradores (personalidades reconocidas de todos los ámbitos del pensamiento de la izquierda de todo el mundo), lo que le define como un medio de comunicación alternativa, plural, libre y veraz, y, en ningún caso, como amparador o impulsor de violencia alguna.

2. En la era de la información, de Internet, de la globalización informativa y de la proliferación de la denominada guerra de cuarta generación –guerra mediática-, las clases dominantes vuelven a intentar criminalizar a la información alternativa de las clases populares.

3. Creemos que esta acción forma parte de una campaña de mayor calado, una campaña cuya finalidad última es la criminalización de los Movimientos Sociales, a los que los medios de información alternativa le dan la voz y el espacio que le es negado por norma en los medios de comunicación controlados por los dueños del mundo: el capital y la burguesía.

4. El silenciamiento de las opiniones alternativas y de las personas que luchan por un mundo mejor es evidente, basta con analizar cómo se informa de cualquier postura alternativa en esos medios. O incluso cómo los comunicados de los MMSS no son ni siquiera publicados en estos.

5. Los medios de comunicación que están al servicio de las clases populares y del pueblo trabajador, reivindican la paz. Paz que indivisiblemente está ligada a la justicia social. Los objetivos del pueblo nada tienen que ver con las pantomimas monstruosas que vivimos cada día, sostenidas sobre una estructura socio-económica de sometimiento y de esclavitud moderna.

6. La lucha de la izquierda anticapitalista, sumidos en la precariedad laboral y social, el acoso policial y judicial, necesita medios de comunicación contra el poder hegemónico, es parte fundamental de nuestro derecho a la libertad de expresión y organización. Derecho humano y democrático que nadie civilizado puede negar.

7. Si Kaosenlared.net u otros medios alternativos, fuesen cerrados, se estaría vulnerando toda la legislación española e internacional en materia de libertad de expresión. Esta legislación vuelca la responsabilidad de los hechos imputables en los autores de los artículos, y no en los medios que sirven como simple mecanismo de transmisión de los mismos. No hay razón alguna para actuar judicialmente contra estos medios alternativos. La apología de la violencia, solo tiene encaje en el Código Penal español si se realiza por motivos racistas, antisemitas o ideológicos (artículo 510 del Código Penal) y justamente Kaosenlared.net es ejemplo en la defensa de los derechos de las minorías y de respeto para todas las ideologías democráticas.

8. Expresamos nuestra solidaridad y apoyo a Kaosenlared.net y al resto de medios alternativos “señalados” en los últimos días, así como nuestro profundo malestar por este nuevo ataque a la libertad de expresión.

9. Las personas que trabajamos, escribimos y leemos kaosenlared estamos contra la criminalización de los medios de comunicación alternativos y de los movimientos sociales.

10. Nuestra lucha está en la batalla de las ideas y por la información profesional y alternativa. No conocemos más armas que la palabra, los argumentos razonados y el pensamiento crítico. Somos gente de paz.


Para adherirte al manifiesto en apoyo a Kaosenlared y la libertad de expresión y opinión puedes enviar tu firma a manifiestokaos@gmail.com [Indicar, por favor, país y profesión]

Solicitamos y agradecemos a todos los compañeros y compañeras, lectores, lectoras, usuarios y usuarias de Kaosenlared, la difusión de este manifiesto por todos los medios posibles.

http://www.kaosenlared.net/noticia/todosas-somos-kaosenlared-no-criminalizacion-libertad-expresion-opinio


diumenge, 10 d’octubre del 2010

Jornada Antiimperialista a l'Espina

L'octubre: cicle de cinema a L'Espina (AJT)

Des de l'Assemblea de Joves de Tarragona (AJT) us convidem al cicle de cinema que estem organitzant aquest mes d'octubre a l'Ateneu Popular l'Espina, tots els divendres. El passi de vídeo començarà a les 20:00 cada divendres d'octubre. Després de les pel·lícules es farà una xerrada, debat, sopar, o una taula rodona segons la pel·lícula i en el context que es trobi. Esteu totes


convidades.

1 d'octubre:
"Los educadores"

15 d'octubre:
"Buen rollito"

22 d'octubre:
"Hacia rutas salvajes"

29 d'octubre:
"Monòlegs de Pepe Rubianes"

Us hi esperm a totes!!


Organitza: Assemblea de Joves de Tarragona

dimarts, 5 d’octubre del 2010

Jornada Antifeixista a Manlleu


El proper dilluns 11 d'octubre, coincidint amb la vigília del dia de la hispanitat, a Manlleu hi tindrà lloc una JORNADA ANTIFEIXISTA.

Aquesta començarà a les 18:30h al Casal de Boira baixa a les 18:30 on hi tindrà lloc una xerrda-debat per les detencions que hi van haver a Vilafranca del Penedès en la manifestació contra el racisme que va tenir lloc el 25 d'abril, en motiu de protesta contra un acte organitzat per PXC. Aquesta contarà amb la presència d'un dels joves imputats, l'advocat defensor i un membre de la Coordinadora Antirepresiva del Penedès

A continuació, a les 20h, començarà una manifestació Antifeixista, que sortirà de la plaça de Dalt Vila i recorrerà els carrers de la vila fins a acabar al pavelló municipal.

Allà mateix s'hi durà a terme un concert des de les 22h amb la presència de: Ostia puta, Banda Armada, Els Brot, The Demencials, En pura berraca i Insershow.

Jornada Antifeixista a Manlleu - 11 octubre
18.30h Xerrada-debat "Pels imputats en la manifestació antiracista de Vilafranca del Penedès" a càrrec d'un dels membres imputats, l'advocat defensor i un membre de la C.A.P, al Casal Boira Baixa de Manlleu
20.00h Manifestació Antifeixista a la Plaça Dalt Vila de Manlleu
21.30h Concert al Pavelló Municipal de Manlleu amb els grups: Insershow, The Demencials, En Pura Berraca, Banda Armada, Ostia Puta, Brot. (Preu 5€)

Organitza: Antifeixistes d'Osona
Col·labora: Casal Popular Boira Baixa de Manlleu, Maulets Osona, Casal Independentista Manel Viusà de Vic


Organitza: Antifeixistes d'Osona
Col·labora: Casal Popular Boira Baixa de Manlleu, Maulets Osona, Casal Independentista Manel Viusà de Vic

http://boirabaixa.blogspot.com/2010/10/jornada-antifeixista-manlleu-11-octubre.html
http://www.kaosenlared.net/noticia/jornada-antifeixista-a-manlleu

divendres, 1 d’octubre del 2010

Vaga General al Camp

Com sempre, les dades de seguiment de la vaga ofertes pels sindicats i els mitjans de comunicació comercial varien molt. I, alhora, el seguiment d'aquesta vaga ha sigut molt desigual arreu del Camp. La comarca on la vaga ha tingut més èxit ha sigut a la Conca de Barberà, on el sector industrial ha quedat totalment paral·litzat. Mentre que a les grans ciutat, el seguiment de la indústria ha sigut molt alt, en contraposició, al seguiment del petit comerç. No obstant, el que sí que coincideix tothom, és en la participació a les manifestacions que es realitzaren al matí a Reus (1.500 persones segons els media) i a la tarda a Tarragona (més de 8000 persones segons els mitjans comercials). I, el que també quedà clar en ambdues manifestacions és que CCOO i UGT -siguent els sindicats majoritaris al Camp- aportaren la mateixa gent, que la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, formada pels sindicats CGT, CoBas i IAC, organitzacions i col·lectius de l'Esquerra Independentista i llibertaris. Aquest darrer bloc, insistí al llarg del dia, que la vaga d'ahir no ha de ser un fet aïllat, sinó l'inici d'una gran mobilització sindical i social per aturar l'ofensiva neoliberal del govern espanyol.

La manifestació més gran que es recorda a Tarragona des de la Guerra d'Iraq

Al llarg del matí membres de la la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa han participat a diversos piquets informatius; entre altres han aturat, des de les 5 del matí, la sortida dels busos de l'estació de Tarragona. Un grup d'unes 50 persones ha tallat l'accés d'entrada i sortida de l'estació, més tard, s'ha tancat amb cadenes el Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, a la vegada que dissuadien als treballadors i estudiants que hi volien accedir.

A les 11 del matí els sindicats CCOO, UGT, Co.Bas i CGT, juntament amb la resta de col·lectius de la Coordinadora i organitzacions i assemblees locals de caràcter social s'han concentrat davant de l'estàtua dels Despullats per posar en comú el transcurs de la jornada de vaga, però s'ha convertit en una manifestació espontanea per la Rambla Nova de la ciutat. Unes 400 persones s'han dirigit cap al Balcó del Mediterrani entre crits de "vaga general" i xiulets i han instat a tancar els comerços i establiments de la zona. A mida que ha anat avançant diversos vianants s'han anat sumant a la marxa.

El matí de vaga ha transcorregut sense incidents remarcables a la ciutat. La vaga ha tingut un alt seguiment a la indústria, a la petroquímica i també al Port de Tarragona. Aquests sectors han estat pràcticament aturats i només s'han mantingut alguns serveis mínims. Els piquets informatius han tallat momentàniament diverses carreteres de Tarragona, sobretot, en les entrades als polígons industrials. Els vaguistes ja s'hi han plantat poc abans de les sis, quan comença el torn de matí.

A les sis de la tarda ha sortit de la plaça de la Font una manifestació multitudinària, segons els convocants ha reunit més de 8.000 persones (segons els mitjans comercials), que ha transcorregut amb normalitat per la Rambla Nova fins a la plaça Imperial Tarraco. En aquesta marxa hi han participat la totalitat de sindicats que avui han convocat la vaga: CCOO, UGT, CGT, USOC, CO.BAS, IAC ... La Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa ha format un bloc propi diferenciat del sindicalisme institucional, que representava la meitat de la manifestació, sota el lema "Contra les retallades socials i laborals: cap a la vaga general!" Al inici i al final, la Coordinadora ha fet lectura de dos manifestos, i durant la manifestació s'han marcat amb pintades els bancs com a culpables de la crisi. Al finalitzar la movilització, la CGT ha cremat un taüt, simbolitzant la mort del capitalisme.



L'esquerra anticapitalista lidera la vaga a Reus

Durant tota la nit grups d’activistes de la CGT han encartellat el centre de la ciutat, abans d’organitzar-se la sortida del primer piquet conjunt entre la CGT i els col·lectius de l’Esquerra Independentista, una cinquantena de persones que han impedit la sortida dels primers autobusos urbans que havien de complir els serveis mínims. També s’ha realitzat un tall de trànsit a la carretera de Falset. Després d’un recorregut pel polígon AgroReus s’han dirigit a l’estació d’autobusos bloquejant-ne totes les sortides i impedint durant una hora la sortida d’autobusos, tots ells amb cartells d’un serveis mínims inexistents ja que no s’havia arribat a cap acord amb els sindicats. Finalment els autobusos acabarien anat a les seves cotxeres. Els mossos van identificar diverses persones que bloquejaven els accessos.

La següent parada ha estat al davant de l’Ajuntament de Reus, on el piquet ha incrementat els participants fins prop del centenar, bloquejant l’entrada de l’Ajuntament durant una mitja hora, per anar a continuació al Centre Comercial del Pallol i aconseguir el tancament de les botigues que estaven obertes, continuant la ruta pels carrers del centre comercial de la ciutat, on l’activitat ja era molt menor que un dia normal. Piquets d’altres sindicats també han actuat diferents empreses, a les obres del nou hospital i a l’aeroport, on l’activitat s'ha paral·litzat.

A les 11 del matí ha tingut lloc una manifestació pel centre de la ciutat convocada per la Coordinadora repartim el Treball i la Riquesa. La manifestació, que ha aplegat unes 1500 persones -segons els mitjans comercials-, la meitat d’elles en el bloc de la Coordinadora, la resta en el bloc de CCOO-UGT que s’han afegit a la cua de la manifestació. Un cop acabada aquesta, la majoria de participants de la manifestació s’han dirigit al Carrefour, protegit per un important desplegament d’antiavalots dels mossos, aconseguint finalment el tancament del centre comercial, enmig d’enfrontament i petites càrregues policials. A la tarda, hi hagut una important participació de reusencs i reusenques a la manifestació de Tarragona.

http://www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=12&madre=7&id_noticia=1570
A la pàgina de poblviu es poden veure algunes fotografies més.